Passiespelen 2021: ‘Hem Achterna’

Openluchttheater de Doolhof Tegelen – 3 juli t/m 5 september 2021

Een unieke theaterbelevenis in de openlucht
De tekstschrijvers van de 21ste editie – Jan-Jaap Jansen en Ineke ter Heege – hebben een heel nieuw Passiespel geschreven. Actueler en met meer noodzaak dan ooit. Waarin het verhaal over de laatste dagen van het leven van Jezus weliswaar gehandhaafd blijft, maar waarin heel andere, hedendaagse accenten worden gelegd. Zo wordt de veroordeling tot de kruisdood door de Hogepriesters heftig bekritiseerd door Jozef van Arimathea; is Jezus eerder een rebel dan een Heiland; speelt Judas een verwarde rol van redder van de Messias en zijn de vrouwen rondom Jezus – waaronder zijn moeder Maria en zijn goede vriendin Maria Magdalena – veel belangrijker en krachtiger geworden.

‘Hem achterna’ vertelt het verhaal van toen en nu, van strijd en corruptie in het oude en het nieuwe Jeruzalem, van onderdrukking, wanhoop en verdriet. Maar ook van liefde en vriendschap, van vurige hoop en een oprecht geloof in een betere wereld.”

FSI-prijs inclusief geschenktasje met water, hartige versnapering, programmaboekje en een uniek aandenken aan de Passiespelen 2021:

• Rang 1 – € 31,50 (normaal € 41,00)
• Rang 2 / Rolstoel of begeleidersplaats: € 28,00 (normaal € 37,00)
• Kinderen t/m 12 jaar € 20,–

www.passiespelen.nl