Evenementen en voorstellingen

WMC Kerkrade

Blaasmuziekfestival voor de wereld – 8 juli – 31 juli

Het Wereld Muziek Concours (WMC) is vooral een muzikaal feest. Het festival, dat sinds 1951 iedere vier jaar plaatsvindt in Kerkrade, is een ontmoetingsplek waar muzikanten en bezoekers met uiteenlopende achtergronden elkaar treffen en waar culturen samenkomen om in gezamenlijkheid muziek te maken.

Lees meer

Heiligdomsvaart Susteren

Weerlicht der Eeuwen – 26 augustus t/m 11 september
Een fascinerend schouwspel uitgevoerd door meer dan 150 acteurs in een openluchttheater naast de eeuwenoude Amelberga-basiliek. Het openluchtspel, opgevoerd tegen de achtergrond van de statige H.

Lees meer

Cultura Nova 2022 – 26 augustus t/m 4 september
Van vrijdag 26 augustus t/m zondag 4 september vindt dit jaar weer Cultura Nova Zomerfestival Heerlen plaats. Tien dagen lang kan jong en oud zich in Heerlen en omstreken onderdompelen in beeldend theater, circus, dans, muziek, performances, workshops en lezingen.

Lees meer

Kunstdagen Wittem 2022
Concerten, lezingen, een tentoonstelling en educatieve activiteiten vormen de basis van dit jaarlijkse festival. Het brengt mensen letterlijk en figuurlijk dicht bij kunst en cultuur, al 34 jaar lang.

Lees meer

Tribute to Neil Young(‘s Harvest) | LeNoise

Vrijdag 22 juli – 20.30 uur – Openluchttheater Valkenburg

LeNoise is sinds najaar 2017 inspired by Crazy Horse, maar gooit het in 2022 lichtjes over een andere boeg. Daar is een goede reden voor want dan wordt ‘Harvest’ – een van de meest iconische Neil Young-platen – vijftig jaar. Om dit te vieren trekt LeNoise vanaf juni 2022 in een XL-bezetting langs de Belgische, Nederlandse en Duitse podia.

Gratis tickets! Op = Op

Lees meer

Noche de Flamenco

Zaterdag 23 juli – 20.30 uur – Openluchttheater Valkenburg

Stergitarist/componist Rezar Dominguez deelde het podium met de aller grootsten der aarde en componeerde muziek voor o.a. het Rosenberg Trio.

Grupo ZYRYAB van Rezar Dominguez completeert de line- up voor deze spetterende Noche de Flamenco.

Lees meer

Der Freischütz

Vrijdag 19 augustus – 20.30 uur – Openluchttheater Valkenburg
Zaterdag 20 augustus – 20.30 uur – OLT Valkenburg

Het geluk zit jager Max al tijden niet mee. Op de vooravond van een belangrijk proefschot, waar hij met een welgemikt schot de hand van zijn geliefde Agathe moet winnen, besluit Max het lot een handje te helpen om het op handen zijnde huwelijk veilig te stellen.

Gratis tickets!

Lees meer

NIEUWE NOR
De NIEUWE NOR presenteert de nieuwste bands en heetste dance-acts van het moment in haar industrieel aandoende clubzaal,
maar ook bijzondere niches en acts van toen. In haar eigen zaal en op de plekken waar dat concert het beste past.

Lees meer

Concerten Philharmonie ZuidNederland

Speciaal voor u geselecteerd
Als symfonieorkest is philharmonie zuidnederland een kunstinstelling die spreekt door muziek. Deze muziek heeft de magische kracht musici en publiek in contact te brengen met diepe gevoelens en grootse gedachten. Dat is muziek om te koesteren en tot leven te wekken en zo creëert philharmonie zuidnederland de mooiste belevingen. Want muziek kan ons in ons diepste wezen raken en verbinden met elkaar. Die verbindende kracht van muziek is terug te vinden in alle activiteiten.

Speciaal voor u geselecteerd, een bijzondere concertenreeks met kortingen uiteenlopend van 20 tot 50 %.

Lees meer

Op de hoogte blijven van ons nieuws?

Meld u hier aan op onze nieuwsbrief

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Fusce et ultrices ligula, in egestas odio. Sed euismod ipsum arcu, sit amet congue.
Jan Koks, Directeur Stichting FSI