Museum Romeinse Katakomben – Beleef het verborgen Rome in een ondergrond labyrint

Een bezoek aan Museum Romeinse Katakomben is een fascinerende en onvergetelijke belevenis voor jong en oud. Dwalend door de onderaardse gangen reis je terug in de tijd, naar het Rome van de derde en vierde eeuw. Je daalt af naar de graven van gewone Romeinse burgers en naar de schitterende, kleurrijke grafkamers van vooraanstaande Romeinen. De rijk versierde crypten -zo’n 25 meter onder het aardoppervlak- zijn overweldigend mooi. De fresco’s openbaren bijzondere verhalen, oude rituelen, en verrassende scènes uit het dagelijkse leven.

Het museum is in 1910 opgericht door Jan Diepen, zoon van een rijke textielindustrieel, in samenwerking met de beroemde architect Pierre Cuypers. Ook biedt het museum een boeiend actueel programma met exposities, evenementen, workshops en lezingen.

Kijk voor prijzen en openingstijden op www.katakomben.nl en klik op ‘actueel programma’ voor meer informatie over onze tentoonstellingen en andere belevingen.

Houders van de FSI-pas en leden van de doelgroep FSI krijgen uitsluitend middels afgifte van een voucher korting op de toegangsprijs. Geen voucher = geen korting!

FSI prijs tickets: volwassenen € 6,–, kinderen € 4,– (max. 2 personen)