Kunstdagen Wittem 2023

Kunstdagen Wittem 2023

Concerten, lezingen, een tentoonstelling en educatieve activiteiten vormen de basis van dit jaarlijkse festival. Het brengt mensen letterlijk en figuurlijk dicht bij kunst en cultuur, al 35 jaar lang.

De drie voorjaarsconcerten van Kunstdagen Wittem schenken dit jaar aandacht aan de thema’s bezinning, zingeving en de roerige tijden van 100 jaar geleden.

Zaterdag 13 mei, 14.00 uur

In het kader van de European Days of the Camino verzorgt Duo Ultreya, een concert met pelgrimsliederen rondom de Camino naar Santiago de Compostella. Dit unieke concert is een samenwerking tussen de Stichting Kunstdagen Wittem en Klooster Wittem

Zondag 14 mei, 14.00 uur

Die Goldene Zwanziger Première. Sopraan Fenna Ograjensek en pianist Robert Weirauch nemen u mee naar Die Goldene Zwanziger; een periode van ongekende artistieke bloei en vernieuwing. Geniet van onder andere Duitse filmmuziek uit de twintiger jaren (Marlène Dietrich), de eerste schlagers maar ook de uit Amerika overgewaaide Charleston.

Zaterdag 10 juni 20.15 uur

De voorjaarsserie wordt afgesloten met FEIER / FIRE-Feest en Vuur, Feestend en dansend de afgrond in met het Berlage Saxophone Quartet en Martijn Cornet – bariton Karin Strobos – sopraan Muziek van Gershwin, Cole Porter en Kurt Weill. De Roaring Twenties. Glitter en glamour tegenover onheil dat nadert.

De concerten vinden plaats in de monumentale kloosterbibliotheek in Wittem. De goede akoestiek wordt door veel musici geroemd.

Houders van een FSI-pas en leden van de doelgroep FSI ontvangen € 5,– korting op de tickets!

Reserveren:
• U kunt reserveren via info@kunstdagenwittem.nl kortingscode Wittem34FSI
• U geeft op met hoeveel personen u het concert wilt bezoeken. Indien met meerdere personen, eveneens aangeven of u deel uitmaakt van één huishouden
• U ontvangt een bevestiging per mail met een betaalverzoek.

Meer informatie vindt u op www.kunstdagenwittem.nl.

Op de hoogte blijven van ons nieuws?

Meld u hier aan op onze nieuwsbrief